Apple Mac OSX Catalina vs. Windows 10: Det bedste valg, når det kommer til sikkerhed?

Der er ikke mange muligheder, når det kommer til operativsystemer. Du finder kun to eller tre kendte operativsystemer på markedet, og når det kommer til dit behov derhjemme, eller et lille professionelt behov, har du kun to muligheder.  Enten bruger du Microsoft Windows eller også bruger du Apple Mac-operativsystemet. De er begge populære og meget brugt i hele verden.

I dag handler det om, hvilket operativsystem der er bedst, når det kommer til sikkerhed. Det her opslag sammenligner Apple Mac OSX og Windows 10. Vi giver dig indsigt i sikkerhedsfunktionerne. Læs artiklen nøje, for du kommer med garanti til at lære nogle nye ting.

Sikkerhedsfunktioner på Mac OSX Catalina

Apple er Apple, og de har selvfølgelig også et unikt sæt funktioner. Vi omtaler hver af sikkerhedsfunktionerne separat. Læs videre for at lære mere.

Forbedret databeskyttelse

Apples operativsystem fungerer på en gentagende måde, hvilket betyder, at apps beder om tilladelse hele tiden. Derudover opbevares Apple Mac på en separat partition på harddisken. Det gør, at systemet er isoleret fra dine apps, og ved hjælp af dette system, kan apps ikke pille ved systemfilerne. Det betyder, at dine data er mere sikre.

Advarsler om svage adgangskoder

Apple Mac OSX Catalina har et indbygget system til adgangskoder. Systemet fortæller dig om styrken af din adgangskode. Hvis du har en svag adgangskode, advarer systemet dig, mens du skriver den. På den måde kan du øge styrken af din adgangskode.

Afsenderblokering i mails

Apple giver dig mulighed for at blokere uønskede e-mails. Du kan blokere en specifik afsender fra dine kontakter.

Begrænsninger af skærmtid

Apple giver dig mulighed for at administrere skærmtider. Funktionen fortæller dig den præcise mængde tid, du har brugt i en app såsom Netflix, eller enhver anden app. Du kan også blokere voksenindhold eller en specifik app.

Forbedret Gatekeeper-teknologi

Apple har forbedret deres sikkerhedsteknologi. Apple kan stoppe malware og vira fra at nå systemet og forårsage ondsindede handlinger. Den forbedrede sikkerhedsteknologi holder styr på vira og malware i dit system, ved at ”fryse” dem.

Sikker aktiveringslås

Den sikre aktiveringslås er indbygget, og den er umulig at omgå. Tyve kan stjæle din enhed, men de vil aldrig kunne bruge den. De ville derfor skulle ødelægge enheden og sælge de individuelle dele. Det gør det mindre attraktivt for tyve at stjæle Apple-enheder.

Sikkerhedsfunktioner på Windows 10

De fleste mennesker i verden vælger Microsoft Windows. Næsten alle computere, du finder, kører på Windows. Her er et overblik over sikkerhedsfunktionerne på Windows 10.

Microsoft Edge

Den indbyggede browser, Microsoft Edge, beskytter computeren mod ondsindede hjemmesider og downloads. Den advarer dig om alle skadelige internetaktiviteter.

Forældrekontrol

Windows 10 giver dig mulighed for at administrere apps, hjemmesider og spil. Du kan også sætte en tidsgrænse for brugen af specifikke apps. Det giver dig mulighed for fuld forældrekontrol.

Windows Firewall

Denne software er indbygget i Windows 10 for at holde hackere væk, og programmet sørger for, at ondsindet software ikke får adgang til din enhed.

Windows Defender Sikkerhedscenter

Dette er et indbygget antivirus-program, som beskytter dig mod vira, malware, spyware og trusler. Microsoft udsender regelmæssigt opdateringer af programmet for forbedret sikkerhed.

Konklusion

Vi har analyseret Apple Mac OSX Catalina og Windows 10, og vi kan konkludere, at Apple Mac OSX Catalina er bedre end Windows 10. Det skyldes systemets forbedrede strukturelle sikkerhed samt systemets ekstrafunktioner.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Close Menu